Flavs Valpolicella Ripasso Superiore vin rosu 750ml

68,00 lei

În stoc

Compare
SKU: 8056045410917
  • homepage-new-image-box-img-1
    Transport Gratuit
    La comenzi de peste 350 lei
  • homepage-new-image-box-img-2
    Retur Gratuit
    Retur Gratuit 30 de zile
  • homepage-new-image-box-img-3
    Calitate Italiană
    Garantăm calitatea produselor noastre.
Telefon Suport:
Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0731 343 956

Vinurile Valpolicella Ripasso sunt unele dintre cele mai bune vinuri din Italia. Secretul aromelor bogate ale lui Ripasso constă în modul în care este produs. Coji rămase de la scumpul Amarone sunt adăugate vinului Ripasso în fermentație pentru a spori bogăția. Valpolicella Ripasso oferă prospețimea Valpolicella de bază, dar cu mai multă structură și arome pe care le obține din pielea de Amarone. Rezultatul este un vin extraordinar.

Valpolicella Ripasso Flavs este un exemplu rafinat de stil modern și accesibil. Este realizat în amestecul tradițional „Valpolicella”, cu Corvina și Corvinone reprezentând strugurii principali și doar un mic procent de Rondinella și Croatina. Corvina este, fără îndoială, cel mai important struguri din amestecul Valpolicella și Amarone. Este un strugure care duce extrem de bine la uscare la aer. Este responsabil pentru aromele minunate de violete, mure și cireșe roșii, cu o notă delicată de condimente dulci, ierburi și note balsamice. De asemenea, se caracterizează prin taninuri foarte fine. Partenerul ideal al Corvinei este Corvinone; cei doi struguri nu sunt înrudiți genetic, totuși sunt foarte des plantați împreună în podgorii. Se completează reciproc: Corvinone îi furnizează Corvina cu taninurile care îi lipsesc.

Viile orientate spre sud și sud-est sunt cultivate atât cu Guyot, cât și cu sistemele tradiționale de Pergolă, pe soluri pietroase la 250 m s.l.m.

Acest vin a fost făcut folosind metoda tradițională „ripasso”. Strugurii au fost despicați și zdrobiți înainte de a fi fermentați în rezervoare de oțel inoxidabil cu temperatură controlată la 23°-25°C timp de 8 zile. Odată ce fermentația a fost finalizată, a avut loc o a doua fermentație pe cojile Amaronei, dând vinului mai multă corp și profunzime. Apoi vinul s-a rafinat în barici de stejar Frenck timp de 12 luni și cel puțin încă 12 în sticlă.

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recenzii

Nu au fost adăugate recenzii încă.

Coș 0

Coșul este gol.